Zoeken

Koning Mohammed VI spreekt Donald Trump na aanslag

16 juli 2024 - 08:50 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zondag zijn "sympathie en solidariteit" betuigd aan Donald Trump, die zaterdag tijdens een bijeenkomst in de stad Butler, Pennsylvania, slachtoffer werd van een gewapende aanval.

De Koning sprak zijn diepe droefheid uit over de "afschuwelijke moordaanslag" op de voormalige Amerikaanse president en kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. "Mijn gedachten en gebeden zijn bij u, meneer de president, uw familie, en de onschuldige slachtoffers van deze betreurenswaardige daad," verklaarde hij in een bericht dat werd verspreid door de Marokkaanse persdienst MAP.

Lees ook: Sahara-Tweets van Trump verkocht voor 90.000 dollar

Koning Mohammed VI was "opgelucht" te horen dat Donald Trump "ongedeerd" was na de aanval, die hij omschreef als "haatdragend". Hij veroordeelde ook "krachtig het politieke geweld" en wenste Donald Trump een "spoedig herstel" toe zodat hij zijn werk voor zijn grote natie kan voortzetten.

Lees ook: Trump krijgt hoogste onderscheiding van Koning Mohammed VI

Het is belangrijk te herinneren dat onder het presidentschap van Donald Trump de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël in december 2020 werden genormaliseerd als onderdeel van de Abraham-akkoorden. In ruil daarvoor erkende de Verenigde Staten, onder leiding van Donald Trump, de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team