Zoeken

Koning Mohammed VI verandert hoofden vijf staatsorganisaties

3 juni 2024 - 11:40 - Marokko

©

Zaterdag heeft Koning Mohammed VI nieuwe directeuren-generaal benoemd voor vijf belangrijke staatsdiensten: de Nationale Dienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE), het Marokkaans Agentschap voor Duurzame Energie (Masen), de Nationale Maatschappij voor Autowegen van Marokko (ADM), de Nationale Luchthavendienst (ONDA) en het Nationaal Havenagentschap (ANP).

De benoemingen, die werden aangekondigd tijdens een ministerraad in het Koninklijk Paleis in Casablanca, zijn bedoeld om een nieuwe dynamiek te brengen in deze instituten, met als uiteindelijke doel het Bruto Binnenlands Product van Marokko te verdubbelen van 130 miljard dollar naar 260 miljard dollar tegen 2035, aldus Mohamed Jadri, consultant en economisch analist, in de krant Al3omk.

Lees ook: ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

Deze veranderingen door Koning Mohammed VI zijn "natuurlijk en consistent", voegt de expert toe, die uitlegt dat deze mutaties nodig zijn om het bestuur aan te passen en de gestelde doelstellingen, waaronder een groei van 8%, te behalen. In dat kader zouden er de komende dagen ook benoemingen kunnen plaatsvinden bij andere instituten in het koninkrijk.

Lees ook: Staking van 35 minuten doet ONDA zwichten

"Het klopt dat de publieke investeringen twee derde van de totale investeringen vertegenwoordigen, via de beleggingsportefeuille van de publieke instituten, maar deze publieke investeringen moeten worden herzien om het gewenste doel in verschillende essentiële gebieden te bereiken", zoals voedsel-, gezondheids- en energiezekerheid, benadrukt de expert. Hij voegt eraan toe dat er moet worden geïnvesteerd in projecten die rijkdom en banen creëren om de ongelijkheden in het koninkrijk te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team