Zoeken

Koning Mohammed VI stuurt Marokkaanse atleten op bedevaart

1 juni 2024 - 09:00 - Sport

©

Chakib Benmoussa, de Marokkaanse minister van Onderwijs en Sport, heeft 22 voormalige Marokkaanse atleten ontvangen in de Mohammed VI Stichting voor Sportkampioenen in Rabat (FM6CS).

Deze atleten werden door Koning Mohammed VI geselecteerd om dit jaar de Hadj te verrichten. De ceremonie, die plaatsvond op 28 mei, vierde het talent van de atleten en belichtte de voortdurende steun van de monarch aan de religieuze en sociale waarden van Marokko.

Lees ook: Koning Mohammed VI in zijn auto gespot in Casablanca (video)

Tijdens de ceremonie uitte de minister zijn diepe dankbaarheid aan Koning Mohammed VI, voor zijn aandacht en generositeit jegens de atleten. Deze stap illustreert de voortdurende toewijding van de Koning om de sociale omstandigheden van sportkampioenen te verbeteren, om hen aan te moedigen meer prestaties te leveren en de Marokkaanse vlag te hijsen in nationale en internationale wedstrijden.

De minister herinnerde tijdens dit evenement aan de koninklijke richtlijnen die vervat zijn in de toespraak die de monarch op 23 mei 2024 tot de Marokkaanse pelgrims richtte. De Bevelhebber der Gelovigen riep de pelgrims op om Marokko waardig te vertegenwoordigen tijdens de Hadj, door de rijke en oude beschaving van hun voorouders te belichamen, gekenmerkt door eenheid, solidariteit en gehechtheid aan religieuze en nationale waarden, gebaseerd op gematigdheid en doctrinaire eenheid, terwijl ze de islamitische waarden van broederschap, tolerantie en solidariteit praktiseren.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt Saoedische prins in Casablanca

Deze ceremonie was ook een gelegenheid voor de minister om zijn blijvende dankbaarheid en waardering uit te drukken aan de atleten, ter erkenning van hun uitzonderlijke bijdragen aan het koninkrijk op het gebied van sport, waardoor ze een bron van nationale trots zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team