Zoeken

Koning Mohammed VI beveelt opening ziekenhuis in Al Hoceima

11 juli 2024 - 08:50 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft opdracht gegeven om het Mohammed VI Ziekenhuis in de provincie Al Hoceima en het Zemmouri Ziekenhuis in de provincie Kenitra in gebruik te nemen. Deze nieuwe zorginstellingen zijn gereed om patiënten te ontvangen.

De nieuwe ziekenhuizen passen in een reeks grote gezondheidsprojecten die de afgelopen jaren zijn gelanceerd. Het doel hiervan is om het Marokkaans gezondheidssysteem te herstructureren, in lijn met de veralgemening van de sociale zekerheid en verbetering van de geboden diensten aan de burgers.

Lees ook: Koning Mohammed VI en MMA-vechter samen gespot in M’diq (video)

Het Mohammed VI Ziekenhuis in Al Hoceima heeft een capaciteit van 250 bedden en het Zemmouri Ziekenhuis in Kenitra biedt plaats aan 450 bedden. De ziekenhuizen zullen bijdragen aan de verbetering van de gezondheidsdiensten in beide provincies en voorzien in een hoogwaardige, toegankelijke gezondheids- en sociale infrastructuur die voldoet aan de zorgbehoeften van de bevolking.

Lees ook: Koning Mohammed VI helpt behoeftigen in Noord-Marokko

Beide ziekenhuizen zijn uitgerust met de meest geavanceerde biomedische apparatuur en digitale systemen voor het beheren van patiëntendossiers. Hierdoor hebben zorgprofessionals direct toegang tot patiëntgegevens, wat de kwaliteit en snelheid van de geleverde zorg verbetert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team