Zoeken

Waar brengt Koning Mohammed VI zijn zomervakantie door?

3 juni 2024 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft naar verluidt gekozen om zijn zomervakantie door te brengen in M’diq, een kustplaats in de regio Tanger.

Volgens de Spaanse krant El Debate wordt de Koning in de komende dagen in M’diq verwacht. Vorig jaar bracht hij ook al een deel van zijn zomervakantie in de kleine stad door. De lokale autoriteiten maken zich klaar voor de komst van de monarch, die van plan is Eid ul-Adha, dat op 16 juni valt, in zijn paleis in Tetouan te vieren. Na het feest zal hij naar M’diq vertrekken.

Lees ook: Tetouan opgeknapt voor bezoek Koning Mohammed VI

Na zijn verblijf in M’diq heeft Koning Mohammed VI de gewoonte om de rest van zijn zomervakantie door te brengen in zijn twee eigendommen in Frankrijk. De monarch bezit een luxe herenhuis in Parijs, dicht bij de Eiffeltoren, dat hij in 2020 voor 80 miljoen euro kocht. Daarnaast verblijft hij regelmatig in zijn kasteel in Betz, gelegen op een landgoed van 70 hectare. Dit kasteel werd in 1972 gekocht door zijn vader, wijlen Koning Hassan II.

Lees ook: Tanger transformeert voor bezoek Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI bezit eigendommen in verschillende landen. In 2016 kocht hij een huis in de Tanzanianse archipel Zanzibar. De renovatie van deze woning, die zeven jaar duurde, werd in 2020 stilgelegd door de coronapandemie. Het paleis in Zanzibar is inmiddels een van de meest majestueuze eigendommen van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team