Zoeken

Kruistocht tegen palmbomen in Marokko

22 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

De Marokkaanse milieuorganisatie "Mouvement Maroc Environnement 2050" zet haar strijd tegen het planten van palmbomen in stedelijke gebieden voort. De organisatie vindt dat palmbomen te duur zijn en niet genoeg schaduw en ecologische voordelen bieden, zoals het absorberen van CO2 en het zuiveren van de lucht.

Sinds 2021 voert de organisatie campagnes om de aanplant van palmbomen in steden te stoppen, maar het fenomeen blijft toenemen. Palmbomen worden nu in veel kuststeden geplant, van Tanger in het noorden tot Agadir in het midden van het land.

Lees ook: Casablanca: bomenkap zorgt voor verontwaardiging

De organisatie beschouwt het planten van palmbomen buiten oases als een "ernstige ecologische fout" en een "misdaad tegen de huidige en toekomstige generaties Marokkanen". Deze nieuwe campagne krijgt veel steun op sociale media, waar mensen de voorkeur geven aan schaduwrijke bomen die beter passen bij hun steden.

Lees ook: Marokko: ecologen verzetten zich tegen invasie Amerikaanse palmbomen

"Herbebossing is essentieel en van levensbelang, aangezien statistieken aangeven dat 73% van de Marokkanen in 2050 in steden zal wonen," zei Salima Belmokadem, voorzitter van de beweging. Ze benadrukt de noodzaak om steden uit te rusten met voldoende bomen volgens internationale normen, gezien de hoge luchtvervuiling in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team