Zoeken

Laila Rouass, een leven vol tegenslagen

23 september 2024 - 11:20 - Cultuur

©

Laila Rouass, 53-jarige Britse actrice en model van Marokkaanse afkomst, heeft een leven gekend dat gekenmerkt wordt door vele tegenslagen.

Geboren in Stepney, Londen, groeide ze op in een gezin met een Marokkaanse vader en een Indiase moeder. Haar jeugd werd overschaduwd door racisme; zo had ze zelfs politie-escorte nodig tijdens de lunchpauzes op school. In 2011 verklaarde ze in The Sun dat haar familie, die in een arme buurt woonde, vaak het doelwit was van haat. "Zelfs excrementen van honden werden voor onze deur achtergelaten," vertelde ze.

Lees ook: Laila Rouass: "Er is een probleem wanneer we Palestina verdedigen"

Haar liefdesrelaties zijn ook niet zonder complicaties geweest. Laila trouwde op zestienjarige leeftijd met Abdeslam Rouas, een goede vriend van de familie. Dit huwelijk eindigde in 2003 in een scheiding. Na de breuk vond ze de liefde bij zakenman Nasie Khan, met wie ze in 2005 een grootse, maar niet officieel geregistreerde, bruiloft vierde. Het paar kreeg een dochter, Inez, die nu 17 jaar oud is. Hun relatie eindigde een jaar later, nadat Laila haar man beschuldigde van ontrouw met zijn nicht. In 2011 werd Nasie Khan veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor belastingfraude.

In de jaren daarna had Laila Rouass kortstondige relaties, waaronder met tv-kok James Petrie en snookerkampioen Ronnie O’Sullivan. Met O’Sullivan was ze verloofd, maar het paar trouwde nooit. Hun relatie kende hoogte- en dieptepunten, waaronder een korte break in 2022. Laila Rouass draagt inmiddels weer haar verlovingsring. Hun wederzijdse steun is zichtbaar in moeilijke tijden; zo hielp Ronnie haar herstellen van de trauma’s van de terroristische aanslag in Barcelona in 2017, waarbij 14 mensen omkwamen. De actrice is één van de overlevenden van de aanslag.

Lees ook: Laila Rouass verdedigt danspartner na misbruikbeschuldigingen

Recentelijk kwam Laila weer in het nieuws door een oude controverse met haar voormalige danspartner Anton Du Beke tijdens haar deelname aan Strictly Come Dancing in 2009. Du Beke maakte destijds kwetsende opmerkingen, waaronder een ongepaste grap over haar Marokkaanse afkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team