Zoeken

Leden vastgoedmaffia inclusief rechter, voor de rechter in Marokko

5 juni 2024 - 22:00 - Marokko

©

Het proces tegen 38 verdachten die beschuldigd worden van onterechte landonteigening in de regio Fez is dinsdag hervat. De verdachten, afkomstig uit Sefrou, Ifrane, Meknes, Ain Taoujtat, Azrou, Tinghir, Beni Mellal, Ouarzazate en Midelt, verschenen deze keer in de rechtbank. In de twee eerdere zittingen werden ze nog via videoverbinding vanuit de gevangenis gehoord.

Tijdens de laatste zitting, twee maanden geleden, werd het dossier van de adjunct-commissaris voor collectieve gronden in de regio Midelt toegevoegd aan de zaak. Hierdoor steeg het aantal verdachten tot 38. Ze worden beschuldigd van het vervalsen van documenten om onroerend goed te onteigenen.

Lees ook: Vastgoedmaffia Marokko: 8 jaar gevangenis voor parlementslid Rachid El Fayek

De rechtbank van Fez wees de verzoeken om voorlopige vrijlating van de verdachten af. Onder hen bevinden zich een rechter van de rechtbank van eerste aanleg in Sefrou, een advocaat uit Meknes, een Istiqlal-gemeenteraadslid in Ifrane, ambtenaren en notarissen. De vorige zitting was uitgesteld vanwege de afwezigheid van een aantal verdachten.

Lees ook: Koning Mohammed VI krijgt nieuwe brief over vastgoeddiefstal

Dit netwerk van vervalsers werd enkele weken geleden ontmanteld door de gerechtelijke politie. De verdachten worden vervolgd voor lidmaatschap van een criminele organisatie, corruptie, het opstellen van documenten met betrekking tot de overdracht van onroerend goed behorend aan een collectieve gemeenschap, vervalsing van privé- en administratieve documenten, en vervalsing van officiële documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team