Zoeken

Leerlingen in Marokko vieren einde schooljaar door schriften te verscheuren

7 juni 2024 - 06:00 - Marokko

©

In Marokko hebben scholieren dit jaar opnieuw het eind van het schooljaar gevoerd door hun schriften en boeken verscheuren. Dit jaar gingen er opnieuw beelden viraal op sociale media die leerlingen tonen die vrolijk hun schoolboeken verscheuren en op straat gooien.

Deze traditie roept gemengde reacties op. Sommigen zien het als een teken van disrespect voor onderwijs en een gebrek aan respect voor boeken. Anderen zien het eerder als een onschuldige manier om de stress van het schooljaar en de examens weg te nemen.

Lees ook: Marokkaanse scholen verliezen 330.000 leerlingen per jaar

De leerlingen zelf zien het vaak als een manier om te vieren dat ze geslaagd zijn en dat ze vakantie hebben. Het zou een symbolische bevrijding zijn van de schoolboeken en de druk om te presteren.

Lees ook: Meerderheid Marokkaanse leerlingen heeft moeite met lezen en schrijven

Of het nu gaat om een onschuldige traditie of om vandalisme, het is duidelijk dat dit fenomeen een aantal vragen oproept over de relatie tussen jongeren en onderwijs in Marokko. Is er sprake van een gebrek aan motivatie of is er iets anders aan de hand? Experts pleiten voor onderzoek naar de achterliggende redenen van dit gedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team