20 februari 2023 - 21:00 - Wereld
Saïd Razzouki hoorde als laatste van de verdachten in de mega-strafzaak Marengo zijn strafeis. Het Openbaar Ministerie wil dat hij levenslang de gevangenis ingaat. Hij wordt gezien als de handlanger van Ridouan Taghi en zou medeverantwoordelijk zijn voor liquidaties en het leiden van een criminele organisatie.
Ridouan Taghi stond aan het hoofd van de criminele groep, maar Razzouki fungeerde volgens het Openbaar Ministerie bij verschillende moorden als de schakel tussen Taghi en de uitvoerders. De moordopdrachten kwamen van Taghi en Razzouki zorgde ervoor dat ze werden uitgevoerd. "Samen met Ridouan Taghi regisseerde hij op afstand deze moorden", zei de officier van justitie vrijdag. Het AD schrijft dat de strafeis tegen Razzouki geen grote verrassing is. Ook tegen Taghi en vier andere medeverdachten werd vorig jaar levenslang geëist.
Lees ook: Razzouki bedreigde journalist vanuit cel met de dood
Het Openbaar Ministerie is van mening dat Razzouki onder meer de liquidaties aanstuurde op Ranko Scekic en bij de vergismoord op Hakim Changachi. Deze 31-jarige man was net getrouwd en zijn vrouw was zwanger. "Zijn dochtertje heeft hem nooit gezien en moet zonder hem opgroeien. Levens zijn verwoest. Nabestaanden hebben moeten horen met hoe weinig respect er over de levens van hun geliefdes werd gesproken", benadrukte de officier van justitie.
Lees ook: Ridouan Taghi leidde "meedogenloze organisatie"
De 50-jarige Razzouki werd in februari 2020 opgepakt in Colombia. Omdat zijn uitlevering langer duurde dan verwacht, ging de Marengo-strafzaak van start zonder zijn aanwezigheid. Later kwam er ook nog een advocatenwissel, waardoor de zaak tegen Razzouki achterliep op de rest. Omwille van zijn leidinggevende rol binnen een ’volstrekt gewetenloze organisatie’ eist het Openbaar Ministerie dus levenslang. Razzouki, die de beschuldigingen ontkent, was vrijdag in de rechtbank aanwezig. "Belachelijk allemaal weer", was zijn enige reactie nadat de strafeis was uitgesproken.
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Flinke blunder voor Hakim Ziyech (video)
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Verkrachting Franse advocate in Casablanca: zonen Marokkaanse elite verdacht
Marokko haalt oude taxi’s in van de weg
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Halalvlees Isla Délice en Réghalal gevaarlijk?
Leerlingen met Marokkaanse roots doen het uitstekend in Nederland
Renault Tanger modelfabriek, Renault Oran grote flop!
Algerije bezorgd over toenadering Marokko en Iran
Spanje weigert uitlevering gezochte crimineel aan Marokko