Zoeken

Marokkaan bekent moord aan vriend in café, agent luistert mee

9 juni 2024 - 09:50 - Marokko

©

Een man in Casablanca is gearresteerd nadat hij in een café aan een vriend had opgebiecht dat hij iemand had vermoord. De bekentenis werd gehoord door een agent die in hetzelfde café zat.

De zaak dateert van meer dan een maand geleden toen de politie werd opgeroepen voor een gevecht tussen twee mannen in de wijk Lahraouiyine in Casablanca. Getuigen vertelden de politie dat het slachtoffer ruzie had gemaakt met een jongeman die een tuktuk bestuurde. De tuktukbestuurder viel het slachtoffer aan, die bewusteloos op de grond viel. De dader stapte vervolgens in zijn tuktuk en reed weg.

Lees ook: Zware straffen voor moord op Saoediër in Casablanca

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij drie dagen later overleed. De politie begon een onderzoek om de dader te identificeren, maar had lange tijd geen succes.

De doorbraak kwam toen een agent in een café in de wijk Moulay Rachid twee mannen hoorde praten. De ene man vertelde de andere dat hij het slachtoffer in Lahraouiyine had aangevallen, maar dat hij niet had verwacht dat hij zou sterven. Hij zei ook dat hij niet meer kon slapen van spijt.

Lees ook: Gruwelijke moord in Tanger: verdachte opgepakt (video)

De agent waarschuwde zijn collega’s, die naar het café gingen en de man arresteerden. De verdachte is in hechtenis genomen en wordt ondervraagd door de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team