Zoeken

Marokkaan in Oekraïne vermoord voor bitcoins

2 augustus 2024 - 17:00 - Wereld

©

De politie van Kiev in Oekraïne heeft meerdere personen gearresteerd voor hun betrokkenheid bij de ontvoering en moord op een jonge Marokkaan, die ze voor een groot geldbedrag hadden afgeperst.

Het incident vond plaats in de wijk Solomiansky in het zuidwesten van Kiev. Bewoners van een appartementencomplex hoorden geschreeuw en zagen hoe de man door onbekenden in een auto werd gesleurd. Later bleek dat hij was vermoord en zijn lichaam was begraven in een bos.

Lees ook: Oekraïne: Marokkanen gedwongen om tegen Rusland te vechten

Na de melding startte de politie van Kiev een grootschalige zoekactie naar de daders. Alle patrouilles werden ingezet en er werd samengewerkt met rechercheurs van verschillende afdelingen. Het onderzoek leverde resultaat op: de politie identificeerde vier mannen tussen de 24 en 29 jaar oud die betrokken waren bij de ontvoering van de 29-jarige Marokkaan. Alle verdachten zijn inmiddels gearresteerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat de daders het misdrijf hadden gepland nadat ze hadden vernomen dat het slachtoffer bitcoins bezat met een waarde van miljoenen hryvnia’s (Oekraïense munteenheid). Ze volgden de man naar zijn huis en ontvoerden hem rond middernacht. Vervolgens werd hij mishandeld en gedwongen om zijn bitcoins, ter waarde van bijna 7 miljoen hryvnia’s (ongeveer 170.000 dollar), over te maken naar hun digitale portemonnee. Daarna werd hij gewurgd.

De daders probeerden hun sporen te wissen door de kentekenplaten en het uiterlijk van de auto te veranderen, de bitcoins om te zetten in contant geld en het lichaam van het slachtoffer in het bos te begraven.

Lees ook: Casablanca: bitcoindiefstal van 15 miljoen dirham

De vier verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen en worden onder meer vervolgd voor moord met voorbedachten rade, gewapende overval en het illegaal ontnemen van vrijheid. Ze riskeren een levenslange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team