Zoeken

Marokkaan overlijdt na woordenwisseling in Londen

24 augustus 2024 - 15:30 - Wereld

©

Taha Errami, een 22-jarige man van Marokkaanse afkomst, is overleden na een gewelddadige aanval in het West End van Londen op 1 juni.

Het incident vond plaats op Shaftesbury Avenue in de vroege ochtenduren en er zijn drie verdachten betrokken: Malachi Wilson (32), Devonta Rose (20) en Dennis Kaantharasan (25).

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat doodgestoken in Londen

Volgens de informatie die aan de rechtbank van Old Bailey is verstrekt, ontstond er een woordenwisseling tussen Errami en Wilson, waarna de andere twee verdachten zich bij de vechtpartij aansloten. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt, maar weigerde de hulp van een ambulance en ging zelf naar het St Thomas’ Hospital met een gebroken enkel.

Op 6 juli, terwijl hij met de trein naar Londen reisde, kreeg Taha Errami plots ernstige gezondheidsproblemen. Hij werd met spoed naar het St Mary’s Hospital gebracht, waar hij op 23 juli overleed. Complicaties als gevolg van zijn enkelbreuk, waaronder een diepe veneuze trombose, worden gezien als de oorzaak van zijn overlijden.

De drie verdachten zijn op 13 augustus gearresteerd en aangeklaagd voor moord. Ze verschenen maandag voor een eerste hoorzitting voor rechter Rebecca Trowler KC. Het motief voor de aanval blijft onduidelijk, hoewel de lokale politie aanvankelijk onderzoek deed naar een mogelijke beroving.

Lees ook: Meisje (12) met shirt van Achraf Hakimi vermist in Londen

Een pleidooizitting is gepland voor 4 november en het proces zal naar verwachting op 19 mei volgend jaar beginnen. In de tussentijd blijven de drie beschuldigden in voorlopige hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team