Zoeken

Marokkaan voor de rechter na liefdesdrama in Frankrijk

22 september 2024 - 16:20 - Wereld

©

Hicham L. (49) staat deze week terecht voor het Hof van Assisen in Frankrijk op beschuldiging van poging tot moord op zijn buurman Mehdi (39). Hicham L. beschuldigde Mehdi ervan een relatie te hebben met zijn ex-vrouw. In 2021 kregen de twee mannen een gewelddadige confrontatie waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren met een mes stak.

Het incident vond plaats op 10 juni 2021, aan de voet van een flatgebouw in Bayonne. Hicham viel Mehdi aan met een mes en verwondde hem ernstig aan zijn buik en oor. Hicham verweet Mehdi een relatie te hebben met zijn ex-vrouw, van wie hij vier jaar geleden was gescheiden, meldt Sud Ouest. Samen met een vriend ging Hicham naar het huis van zijn ex-vrouw om haar te bedreigen. Mehdi, die hiervan op de hoogte was gebracht, haastte zich naar de plek. Er ontstond een ruzie tussen de twee rivalen. Mohammed, die wist dat Hicham gewapend was, probeerde een confrontatie tussen de twee mannen te voorkomen.

Lees ook: Brit komt thuis en steekt Marokkaanse minnaar vriendin neer

De situatie escaleerde toen een jongeman uit de menigte die het tafereel gadesloeg, probeerde Mehdi uit de handen van Mohammed te bevrijden. Mohammed voelde zich bedreigd en trok een mes, wat paniek veroorzaakte onder de toeschouwers. Hicham greep het mes en viel het slachtoffer aan. Hij vluchtte na de steekpartij via Spanje naar Marokko. Uiteindelijk keerde hij terug naar Frankrijk en gaf hij zichzelf op 20 februari 2022 aan bij de politie. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij had gehandeld om zijn vriend Mohammed te verdedigen en ontkende hij de intentie te hebben gehad om Mehdi te doden.

Lees ook: Jaloerse man vermoordt minnaar van zijn vrouw in Marokko

Deze versie van de gebeurtenissen is in tegenspraak met de beelden van bewakingscamera’s en de verklaringen van getuigen die beweren Hicham doodsbedreigingen te hebben horen uiten. "Vandaag zal ik levens nemen", zou hij volgens een getuige hebben geroepen. Hicham heeft al een strafblad. De veertiger is meerdere keren veroordeeld voor drugshandel. Op 6 juni 2023 kreeg hij zes maanden gevangenisstraf voor het stalken van zijn ex-vrouw en de moeder van zijn dochter. Tussen 2020 en 2021 belde hij haar 2800 keer om haar uit te schelden en te vernederen. Op 24 september hoort Hicham zijn vonnis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team