6 oktober 2014 - 20:15 - Wereld
Nizar El Hajjaoui, Marokkaan uit België, neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap pizza in de Italiaanse stad Rome.
De Marokkaanse kok is kandidaat in twee categorieën: Margherita en Calzone op maandag en dinsdag. Als hij zich kwalificeert dan neemt hij woensdag deel aan de finales.
Eerder won de Marokkaanse kok de titel van beste pizzabakker. Hij eindigde ook 18e op het EK-pizza en 31e op het laatste wereldkampioenschap in Rome.
Aan de Belgische krant DH vertelde Nizar hoe hij zijn pizza Margherita maakt: "eerst een laagje pikante tomatensaus, verse basilicum, oregano en olijfolie. Nog een beetje goede mozzarella en voilà".
Nizar El Hajjaoui vergeet zijn Marokkaanse roots niet in zijn keuken. In zijn pizzadeeg voegt hij altijd een beetje griesmeel toe, om een "lichte, krokante en goudbruine deeg" te verkrijgen.
Chinese bedrijven omzeilen dreigingen Donald Trump via Marokko
"Oorlog tussen Marokko en Algerije kan niet volledig worden uitgesloten"
Wedstrijd Marokko-Mali vandaag in Tetouan
Inwoners Rabat dupe van stadsontwikkelingsplan?
Marrakech: toeristen in gevaar? Geen controle op verhuur!
Ambitieuze projecten transformeren Marrakech-Safi
Vlucht Casablanca-Brussel maakt onverwachte tussenlanding om technici af te zetten
Nederlanders opgepakt voor aanslag op woning Marokkaan in België
Aziza, geslagen en beledigd omdat ze een hoofddoek draagt
Ismaïl Snabi, absurde gijzeling door Algerije
Coldcase: Marokkaan gearresteerd in Frankrijk onopgeloste moorden
Grensconflict met Marokko taboe in Algerije
Algerijnse krant waarschuwt voor oorlog Marokko-Algerije
Veiligheid: België rekent op Marokko