Zoeken

Marokkaans-Belgische voetballer ontsnapt aan celstraf

19 juli 2024 - 08:50 - Sport

©

Voetballer Ilias Chair heeft in België in hoger beroep een lagere straf gekregen voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in 2020. In eerste instantie werd hij veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, maar nu moet hij 150 uur taakstraf uitvoeren.

De vechtpartij vond plaats tijdens een kajaktocht in de zomer van 2020 tussen de Belgische Ardennen en Noord-Frankrijk. Een onschuldige discussie tussen deelnemers liep uit de hand toen de bussen arriveerden die hen terug zouden brengen naar het vertrekpunt.

Lees ook: Ilias Chair, veroordeeld tot celstraf, speelt gewoon door

Niels T., een omstander, raakte ernstig gewond toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg en het bewustzijn verloor. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en was maandenlang arbeidsongeschikt. Zijn zus en haar man raakten ook gewond bij het incident.

De Franse politie werd gealarmeerd en kon alle betrokkenen bij de vechtpartij identificeren. Een week later dienden de slachtoffers een klacht in bij de Belgische autoriteiten. Het onderzoek wees Ilias Chair, Nora H. en Jaber C. aan als hoofdverdachten.

Na in eerste instantie vrijspraak te hebben gevraagd, veranderde Ilias Chair van strategie in hoger beroep. Hij bekende zijn betrokkenheid bij de vechtpartij en vergoedde de slachtoffers.

Lees ook: Ilias Chair, de andere "Belgische speler" van de Atlas Leeuwen

"Hij moet 150 uur taakstraf uitvoeren", aldus zijn advocaat, Me Scheerlinck. De advocaat is ervan overtuigd dat zijn cliënt niet opnieuw de fout in zal gaan. Hij benadrukt dat "Ilias Chair nog nooit een rode kaart heeft gekregen in zijn carrière en een blanco strafblad heeft."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team