– 6 vellen filodeeg
– 30 gram gesmolten boter
– 1 fijngesnipperd ajuin
– 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt
– 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
– 1 soeplepel fijngehakte verse peterselie
– 2 eieren
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk 4 velletjes met boter en leg ze op elkaar. Dek de rest af met een vochtige theedoek.
Meng de ui, tonijn, olijven en peterselie in een kom en schep de helft hiervan op één kant van het beboterde deeg, laat een randje deeg over. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin een ei, het moet heel blijven.
Voeg zout en versgemalen peper toe. Bestrijk nog 2 deegvelletjes met boter en leg ze bovenop de tonijn met ei.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan stevig op, maar zorg dat het ei heel blijft. Leg de rol op een licht ingevette bakplaat en bestrijk hem met boter.
Maak op dezelfde wijze nog een rol met de rest van het deeg, de vulling en het ei.
Bak de rollen 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Na 15 minuten is de eierdooier nog zacht, als je liever hebt dat de eierdooier hard is, laat je het iets langer in de oven.
Mini pastilla gevuld met aardappelpuree en tonijn
Rghaifs met lamsvlees
Marokkaanse kroketten met eieren
Pizza met tonijn
Sinaasappelsap met oranjebloesemwater
Loubia