– 600 ml kokend water
– 1 blokje groentebouillon
– ½ theelepel kurkuma
– ½ theelepel gemalen koriander
– 1 snufje gemalen komijn
– 200 g prei, overlangs gehalveerd en in schijfjes gesneden
– 225 g pastinaken, in blokjes van 1 cm gesneden
– 600 g pompoen, geschild, zonder zaden en in blokjes van 1 cm gesneden
– 400 g gele of groene courgettes, in schijfjes gesneden
– 1 rode paprika, zonder zaden en fijngesneden
– 100 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
– 1 blik witte bonen, circa 400 g, uitgelekt
– een snufje geplette gedroogde chilipeper
– peper en zout
Garnering
– 30 g pijnboompitten
– fijngehakte peterselie
Kook het water, voeg het bouillonblokje, de kurkuma, de gemalen koriander en de komijn toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de prei en de pastinaken toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de groenten gedurende 5 minuten sudderen.
Voeg de pompoen, de courgettes en de rode paprika toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de abrikozen, de witte bonen en de gedroogde chilipeper. Dek de pan af en laat 20 minuten sudderen op een licht vuurtje.
Rooster ondertussen de pijnboompitten tot ze net bruin worden en hak ze vervolgens in fijne stukjes.
Schep in diepe kommen. Garneer met de fijngehakte pijnboompitten en peterselie.
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Amandelmelk
Marokkaanse hapjes met kip en mozzarella
Avocado milkshake
Smen of ranzig boter
Marokkaanse hapjes met worst