Zoeken

Marokkaans gezin in Finland doelwit schietpartij

28 augustus 2024 - 17:10 - Wereld

©

Een Marokkaans gezin in Helsinki, Finland, is zondag het doelwit geweest van een schietpartij. Onbekenden openden het vuur op hun huis, wat paniek veroorzaakte in de buurt en zorgen bij de Marokkaanse gemeenschap in het land.

Er vielen geen slachtoffers, maar de aanval veroorzaakte wel aanzienlijke materiële schade, melden lokale media. Het huis was leeg op het moment van de schietpartij. Een 16-jarige Marokkaanse jongen bevond zich in een ander deel van het gebouw en bleef ongedeerd.

Lees ook: Marokkaans gezin dood aangetroffen in rivier in Rotterdam

De Finse autoriteiten kwamen snel ter plaatse. Er is een onderzoek geopend om de omstandigheden van de aanval en de motieven van de daders te achterhalen. De politie is begonnen met het ondervragen van buurtbewoners en het inspecteren van de plaats delict op zoek naar aanwijzingen. Ook is de veiligheid in de buurt verscherpt om de bewoners gerust te stellen.

Lees ook: Demonstratie in Urk na vertrek bedreigd Marokkaans gezin

Deze schietpartij heeft geleid tot ongerustheid onder Marokkanen in Finland. Ze uiten hun angst na deze aanval en roepen de autoriteiten op om hun veiligheid te garanderen en strenge maatregelen te nemen om criminele handelingen tegen buitenlandse gemeenschappen te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team