Zoeken

Marokkaans kind wereldkampioen freestyle steppen

22 oktober 2024 - 12:10 - Sport

©

Madhi Bnamrhar, een energieke 8-jarige jongen uit het Franse Reims, is wereldkampioen freestyle steppen in zijn leeftijdscategorie geworden. De jonge Franse Marokkaan droomt van een carrière in deze sport.

Madhi won het Youth Elite Scooter Championship, dat begin oktober plaatsvond in Corby (Engeland). Hij versloeg zijn tegenstanders en maakte indruk op de jury, die hem kroonde tot wereldkampioen freestyle steppen onder 14 jaar.

Lees ook: Marokkaan Youssef Assouik wint Muay-thaï wereldkampioenschap

"Hij is altijd een hyperactief kind geweest, hij kan niet te lang binnen blijven", vertelt zijn moeder Laura aan L’Union. Onder leiding van zijn vader Nordine ontwikkelde Madhi zijn talent en liet hij zijn persoonlijkheid zien tijdens de wedstrijd. "Steppen kanaliseert zijn overtollige energie", aldus zijn vader.

Net als zijn oudere broers Matyss en Mariel had Madhi aanleg voor de sport. Hij begon op 5-jarige leeftijd met freestyle steppen en deed op zijn zesde al mee aan zijn eerste wedstrijd, het FISE in Reims. Sindsdien neemt hij deel aan stages en wedstrijden en toont hij "doorzettingsvermogen, behendigheid en een sterke fysieke conditie". In zijn korte carrière heeft hij al twee sleutelbeenbreuken en een elleboogbreuk opgelopen.

Lees ook: Amira Tahri (12) voor vijfde keer wereldkampioen kickboksen

Madhi is onlangs toegetreden tot het Marokkaanse nationale team. Op 7 en 8 december doet hij mee aan de Azur Ride Contest in Cannes, de eerste van drie manches van het Franse kampioenschap 2024-2025.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team