Zoeken

Marokkaans restaurant in Spanje onder vuur na wegsturen homo’s

4 juni 2024 - 06:00 - Wereld

©

Een Marokkaans restaurant in Valencia, Spanje, is het mikpunt van hevige kritiek op sociale media nadat het vier mannen heeft uitgezet die regenboogvlaggenwaaiertjes bij zich hadden. De eigenaresse van het restaurant, Fatima, beweert dat de mannen haar religie beledigden door de waaiertjes op tafel te leggen en stuurde hen daarom weg.

De slachtoffers beschuldigden Fatima van homofobie en deelden hun ervaring op Google Reviews. "Ze joegen ons weg en schreeuwden dat we de familie vernietigen en naar de hel moesten gaan", aldus de mannen.

Lees ook: Homoseksuele Franse minister: Benkirane blundert

Fatima reageerde op de kritiek door de mannen te beschuldigen van "verwarring". Ze citeerde de Koran en beweerde dat homoseksuelen "een gruweldaad begaan die nog nooit eerder door iemand op de wereld is begaan". Volgens haar pleegden de vier mannen een "morele aanval" in haar restaurant, dat, naar haar zeggen, "geen plek is voor homoseksuele demonstraties". In een verklaring aan Levante-EMV benadrukte Fatima dat ze het recht heeft om "haar klanten te kiezen".

Lees ook: Marokko maakt zich zorgen over "toenemende invloed homoseksuelen"

De zaak heeft een storm van reacties op sociale media ontketend. Sommige gebruikers riepen op tot een boycot van het restaurant en drongen er bij de autoriteiten op aan om een wet tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid in te voeren. Anderen eisten de sluiting van het restaurant en de uitwijzing van de moslimeigenaren. Andere gebruikers wijzen de linkse politiek als "verantwoordelijk" voor deze situatie, omdat zij "Spanje volstoppen met immigranten wiens cultuur geen homoseksualiteit accepteert".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team