Zoeken

Marokkaanse activiste cel in voor online berichten

25 oktober 2024 - 15:30 - Marokko

©

Een mensenrechtenactiviste is door de rechtbank in Sefrou veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van 3000 dirham.

Samira Qasimi werd schuldig bevonden aan het aanzetten tot discriminatie en haat via elektronische middelen, het beledigen van een constitutionele instelling via dezelfde middelen en het aanzetten tot het plegen van misdrijven via elektronische middelen.

Lees ook: Marokkaanse blogger veroordeeld voor Facebookbericht over Joden

Qasimi, lid van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Sefrou, werd op 17 oktober gearresteerd in een kapsalon in Ribate El Kheir en zit sindsdien vast in de lokale gevangenis. Het Openbaar Ministerie wees haar verzoek om voorwaardelijke vrijlating af.

Lees ook: Marokkaanse activist Youssef El Hirech gearresteerd

Haar proces begon vorige week voor de rechtbank in Sefrou. Na twee keer te zijn uitgesteld, vond de derde zitting plaats in aanwezigheid van advocaten van verschillende organisaties die Samira Qasimi bijstonden. Ze pleitten urenlang nadat de verdachte was verhoord. De mensenrechtenactiviste ontkende de beschuldigingen niet, maar gaf wel context bij haar online publicaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team