Zoeken

Marokkaanse artiesten boos over boycot

17 augustus 2024 - 21:00 - Cultuur

©

Een golf van ontevredenheid trekt door de Marokkaanse muziekscene. Verschillende artiesten uiten openlijk hun frustratie over het feit dat ze niet mogen optreden op populaire zomerfestivals in diverse kuststeden, vooral in het noorden van het land.

De bekende rapper ElGrandeToto, geliefd bij zowel het Marokkaanse als het Arabische publiek, heeft zijn ongenoegen geuit op sociale media nadat hij niet werd uitgenodigd voor de festivals in Tanger en M’diq. Hij richtte zich rechtstreeks tot de organisatoren en de verantwoordelijke autoriteiten, en pleitte voor een eerlijkere selectie van artiesten.

Lees ook: Marokkaanse zangers slachtoffer vriendjespolitiek

Deze controverse is niet nieuw. Eerder dit jaar trok zanger SY Mehdi al aan de bel bij de minister van Cultuur, Mehdi Bensaid, om vermeende vriendjespolitiek in de kunstsector aan de kaak te stellen. Veel artiesten beschuldigen de minister ervan bepaalde artiesten te bevoordelen ten koste van anderen, waardoor nieuw talent geen kans krijgt.

Lees ook: Marokkaanse artiesten: sensatie, geld en buzz op sociale media

Ondertussen gaan de zomerfestivals in de kuststeden gewoon door, met optredens van artiesten zoals Najat Aatabou, Douzi, Muslim en Rym Fikri, die wel het geluk hebben gehad om dit jaar voor hun publiek te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team