– 3 aardappelen
– 1 blikje tonijn
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 6 vellen filodeeg
– 6 eieren
– Zout
– Peper
Schil en snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in gezouten water. Zodra de aardappelen gaar zijn, haal ze van het vuur en giet het kookvocht weg.
Doe in een kom de uitgelekte tonijn, peterselie, paprikapoeder, aardappelen, zout en peper en meng alles goed.
Leg een beetje van deze vulling in het midden van elk filoblad en breek een ei open in het midden van de vulling. Vouw de bricks zachtjes dicht.
Bak de bricks in een koekenpan met een beetje olie, mooi bruin aan beide kanten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer.
Maakouda
Aubergine gevuld met tonijn
Marokkaanse auberginesalade
Koude pasta salade met tonijn
Marokkaanse tomatensalade
Aubergine met garnalen