Zoeken

Marokkaanse bokser omgekomen bij verkeersongeval in Italië

17 juli 2024 - 15:30 - Sport

©

In de nacht van 13 op 14 juli kwamen vier jongeren om het leven in Mirabella Eclano, Italië. Een van de slachtoffers is de 19-jarige Marokkaanse bokser Bilal Boussadra.

Bilal, afkomstig uit de regio Irpinia in Zuid-Italië, verkreeg de Italiaanse nationaliteit op zijn 18e verjaardag meldt Il Mattino. In oktober vorig jaar won hij de Italiaanse titel in de categorie Youth 6.35, een overwinning die toen werd overschaduwd door racistische beledigingen van het rivaliserende team.

Lees ook: Bilal, Ilias en Abi uit Tilburg omgekomen bij ongeval in Spanje

Bilal Boussadra begon op zesjarige leeftijd met boksen onder begeleiding van Sandro Froncillo bij de Irpinia Pro Ring club. Zijn droom was altijd om de kleuren van Italië te dragen. Geboren in Italië uit Marokkaanse ouders, werd hij al vroeg geconfronteerd met de uitdagingen rondom staatsburgerschap. Op negenjarige leeftijd werd hij kampioen van Italië zonder de Italiaanse nationaliteit te hebben verkregen.

Lees ook: Drie Marokkanen omgekomen bij instorting pilaar in Italië

Naast zijn sportcarrière woonde Bilal in Mirabella Eclano en studeerde hij aan de school "E. Fermi" in Sturno. Hij leidde een leven waarin hij zijn studie combineerde met zijn passie voor boksen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team