Zoeken

Marokkaanse Christenunie hekelt verbod homohuwelijk in Marokko

25 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

De recente stopzetting van een homohuwelijk tussen een Fransman en een Nieuw-Zeelander in een hotel nabij Marrakech heeft geleid tot felle kritiek van de Marokkaanse Christenunie (UCM). De voorzitter van de UCM, Adam Rabati, heeft in een video zijn afkeuring uitgesproken over het verbod en zijn solidariteit betuigd met het homostel.

Adam Rabati bood zijn excuses aan het stel aan "namens alle mensenrechtenverdedigers in het koninkrijk en activisten die strijden voor de afschaffing van artikel 489". Dit artikel in het Marokkaanse wetboek van strafrecht stelt homoseksualiteit strafbaar.

Lees ook: Marokkaanse politie stopt homohuwelijk in Marrakech

De UCM-voorzitter riep op tot solidariteit met de Marokkaanse LGBT+-gemeenschap, die volgens hem te maken heeft met discriminatie en haatzaaiende uitspraken. Hij drong er bij maatschappelijke organisaties en activisten op aan om zich in te zetten voor de intrekking van artikel 489, evenals de artikelen 490 en 491 die seksuele relaties buiten het huwelijk verbieden.

Lees ook: Controverse over Marokkaans-Spaans homohuwelijk

Rabati wees erop dat Marokko in 2025 en 2030 grote sportevenementen en culturele evenementen zal organiseren, waarbij "de ogen van de hele wereld op het koninkrijk gericht zullen zijn". Hij pleitte voor de herziening van verschillende artikelen in het wetboek van strafrecht, waaronder artikel 222 dat het openlijk verbreken van de vasten tijdens de ramadan strafbaar stelt met een gevangenisstraf tot zes maanden. "Deze artikelen moeten worden vervangen door artikelen die discriminatie, haat en geweld bestraffen", concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team