Zoeken

Marokkaanse coach Houcine Ammouta onder vuur in Jordanië

11 juli 2024 - 13:00 - Sport

©

Jordaanse voetbalfans zijn woedend op de Marokkaanse coach Houcine Ammouta. Hij heeft een contract getekend bij de Emirati club Al Jazira, terwijl hij eerder had aangegeven om persoonlijke redenen terug te keren naar Marokko.

Houcine Ammouta was populair in Jordanië nadat hij het nationale team in slechts negen maanden naar de finale van de Asian Cup had geleid. Maar volgens Jordaanse sportjournalist Moatasem Younes waren er al langer tekenen dat Ammouta niet wilde blijven, ondanks de steun die hij kreeg. "Ammouta heeft altijd persoonlijke omstandigheden en familiebeperkingen aangevoerd als reden om terug te keren naar Marokko, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor het hoogste bod", aldus de journalist.

Lees ook: Koning Jordanië belt met Marokkaanse coach

Jordaanse fans uiten hun woede op sociale media. "Ammouta is een coach die geen respect verdient", schrijft een fan op Facebook. "Hij had gewoon eerlijk moeten zijn en niet zijn toevlucht moeten zoeken in familie-excuses."

Lees ook: Marokko: nieuwe uitdaging voor Hussein Ammouta

De situatie is delicaat voor de Jordaanse voetbalbond, die eerder had aangegeven dat Houcine Ammouta om persoonlijke redenen was vertrokken. De Marokkaanse coach heeft een contract van 3,5 miljoen dollar getekend bij Al Jazira en vertrekt samen met zijn volledige technische staf uit Jordanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team