Zoeken

Marokkaanse diaspora: onbegrip over jetski-verbod in Nador

25 juni 2024 - 09:40 - Marokko

©

Marokkanen die in het buitenland wonen en die de zomer doorbrengen in de regio Nador zijn teleurgesteld over een recent besluit van de lokale autoriteiten om het gebruik van jetski’s te verbieden op de stranden van Arkmane en Charrana.

De maatregel, die is genomen om illegale migratie en smokkel tegen te gaan, stuit op onbegrip bij veel vakantiegangers.

Lees ook: Sebta voert oorlog tegen Marokkaanse jetski’s

Volgens deze vakantiegangers, die vaak afkomstig zijn uit Europa en tijdens de zomermaanden hun familie in Marokko bezoeken, is jetskiën een populaire activiteit die deel uitmaakt van hun traditionele zomervakanties. Ze vinden het onterecht dat ze niet mogen jetskiën terwijl andere watersporten wel zijn toegestaan.

De beslissing van de autoriteiten is ingegeven door de toenemende illegale activiteiten langs de Middellandse Zee-kust in de regio Nador. Jetski’s worden vaak gebruikt door smokkelaars om migranten naar Spanje te brengen. De autoriteiten hopen met het verbod op deze vaartuigen de grenscontroles te verscherpen en de illegale migratiestromen in te dammen.

Lees ook: Drugsbestrijding: Tanger richt zich op 4x4 voertuigen en jetski’s

Ondanks begrip voor de veiligheidsproblematiek, pleiten veel vakantiegangers voor een herziening van het verbod. Ze stellen voor dat er alternatieve oplossingen worden gezocht, zoals het invoeren van strengere regels en controles voor het gebruik van jetski’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team