Zoeken

Marokkaanse drone vernietigt Polisario-voertuigen in Sahara

11 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger heeft opnieuw een aanval uitgevoerd met een drone op strijders van het Polisario-front in de Sahara. Op donderdag 8 augustus werden twee terreinwagens en een vrachtwagen van de Polisario-milities getroffen in de zone Moug El Kalbe, ten oosten van de door Marokko gebouwde veiligheidsmuur.

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen bij deze aanval. Een bron dicht bij de zaak stelt dat het aantal doden en gewonden nog niet bekend zijn. Polisario-media hebben de vernietiging van de voertuigen bevestigd en stellen dat de aanval gericht was tegen burgers, maar ook zij geven geen informatie over het aantal slachtoffers.

Lees ook: Marokkaanse drone door Polisario neergeschoten?

Deze nieuwe drone-aanval volgt kort op een eerdere aanval op 30 juli in dezelfde regio, waarbij twee Polisario-strijders om het leven kwamen. De toegenomen militaire activiteit ten oosten van de veiligheidsmuur wordt gezien als een reactie op de recente Franse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Het Polisario-front reageerde op dezelfde manier toen de Spaanse premier Pedro Sanchez in maart 2022 zijn steun uitsprak voor het Marokkaanse autonomieplan voor de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team