Zoeken

Stad in Marokko ziet af van aankoop auto’s na publieke verontwaardiging

30 mei 2024 - 20:00 - Marokko

©

De gemeente Aït Melloul in de regio Souss-Massa heeft de aankoop van 10 auto’s met een totale waarde van 2 miljoen dirham geannuleerd. De geplande aankoop had in de stad veel commotie veroorzaakt.

De autoriteiten van Aït Melloul hebben de procedure voor de aanschaf van de tien voertuigen van de merken Renault of Dacia, die elk 200.000 dirham kosten, stopgezet. De totale geplande bestelling bedroeg 2 miljoen dirham. Lokale actoren beschouwden deze aankoop als verspilling van overheidsmiddelen. Ze wezen erop dat de gemeente al over een aanzienlijk wagenpark beschikt en dat deze middelen beter kunnen worden besteed aan sociale en communautaire infrastructuur.

Lees ook: Luxe auto’s voor Marokkaanse ministerie van de Digitale Transitie?

Volgens deze lokale actoren is de aankoop van voertuigen voor 2 miljoen dirham in strijd met de circulaire van de minister van Binnenlandse Zaken. In deze circulaire, die onlangs werd verzonden aan de wali’s van de regio’s en de gouverneurs van de prefecturen en provincies van het koninkrijk, werden voorzitters van gemeenteraden opgeroepen om redelijk te zijn bij het opstellen en uitvoeren van de gemeentelijke begrotingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team