Zoeken

Marokkaanse gendarmerie breidt luchtvloot uit na aardbeving

8 september 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Gendarmerie heeft een nieuwe Airbus-helikopter aan haar vloot toegevoegd, waarmee het totaal aantal helikopters in dienst komt op zeven. Deze aanwinst is van strategisch belang voor het korps.

Militair expert Abdelhamid Harifi benadrukt in een interview met Médias24 dat de recente aardbeving in Al Haouz de dringende behoefte aan uitbreiding van de helikoptervloot voor Marokkaanse hulpdiensten heeft aangetoond. Hij wijst echter op een verschil in aanpak tussen de Koninklijke Luchtmacht en de Gendarmerie bij de aanschaf van toestellen.

Lees ook: Koninklijke Gendarmerie versterkt vloot met Amerikaanse high-performance patrouilleboten

"Terwijl de Koninklijke Luchtmacht traag is in haar besluitvorming, kiest de Gendarmerie voor tweedehands helikopters met weinig vlieguren, tegen een zeer concurrerende prijs en gecertificeerd door Airbus," aldus Harifi.

Deze aankoop past binnen de langdurige samenwerking tussen Airbus en de Koninklijke Gendarmerie. "Gezien de historische banden tussen Airbus en de Gendarmerie, heeft de Gendarmerie Airbus gevraagd om naar geschikte helikopters te zoeken die aan hun eisen voldoen en door de fabrikant zijn gecertificeerd voordat ze naar Marokko worden overgebracht", legt de expert uit.

Lees ook: Franse drones om veiligheid in Marokko te versterken

Door de uitbreiding van de vloot beschikt de Koninklijke Gendarmerie over meer slagkracht om in te grijpen bij noodsituaties en andere crises, waarmee ze tegemoetkomt aan de toenemende eisen op het gebied van veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team