11 november 2022 - 14:00 - Wereld
Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag de zaak van de Marokkaanse imam Yahyia Benaoud behandeld. Hij is het hoofd van de islamitische gemeenschap in Talayuela (Extremadura) en had beroep aangetekend tegen een uitzettingsbevel van 26 oktober wegens salafisme.
De hoorzitting vond plaats in Madrid. Yahyia Benaouda werd vertegenwoordigd door zijn advocaat Aziz Magni. De raadsman ging tegen de beslissing in beroep bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de uitzetting gelastte, en bij het Hooggerechtshof van het land. Het beroep van de advocaat werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken verworpen, zodat zij nu de beslissing van de rechtbank moet afwachten, meldt Sport.es.
Lees ook: Spanje zet "geradicaliseerde imam" uit naar Marokko
De van salafisme beschuldigde Marokkaanse imam houdt vol dat hij onschuldig is. Zijn advocaat zal vragen om een kort geding zodat er snel over zijn lot kan worden beslist. Benaouda volgt het proces vanuit Oujda in Marokko, waar hij sinds zijn uitzetting bij zijn vader woont. "Ik heb vertrouwen in het rechtssysteem," zei hij, eraan toevoegend dat hij in beroep zou gaan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens als zijn uitzetting zou worden bevestigd.
Lees ook: België: uitwijzing Imam Toujgani signaal aan Marokko?
Yahyia Benaouda gelooft dat er genoeg bewijs is om zijn onschuld te staven. Hij is al begonnen met de aanvraag voor de afgifte van paspoorten voor zijn vijf kinderen. Vier van hen hebben de Spaanse nationaliteit. Zo kunnen zij Kerstmis met hem doorbrengen in Marokko als zijn terugkeer naar Spanje vertraging oploopt. "Ik denk de hele dag aan hen en aan mijn vrouw. Zij kan niet voor alles zorgen."
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko