Zoeken

Kenza ontsnapt aan slavernij door rijke familie in Marokko

21 juli 2024 - 23:50 - Marokko

©

Kenza, een 27-jarige huishoudhulp uit het Marokkaanse Sidi Hajjaj, is ontsnapt aan een situatie die zij omschrijft als "slavernij". Na te zijn uitgebuit, mishandeld en gemarteld, wist ze met de hulp van een taxichauffeur te ontkomen aan haar "beulen". Ze heeft nu aangifte gedaan tegen haar werkgever en eist gerechtigheid.

Afgelopen vrijdag onderging Kenza een drie uur durende operatie aan haar rechterhand. Haar lichamelijke toestand vereist nog een ingreep aan haar neus vanwege breuken. Artsen melden dat het gebied rond haar neus nog enige tijd ontstoken en gezwollen zal zijn. Na haar ontslag uit het ziekenhuis keerde ze terug naar huis, maar zal onder controle blijven voor verdere evaluatie. Kenza heeft ook andere medische onderzoeken ondergaan om een gedetailleerd rapport over haar gezondheid op te stellen, dat ze kan gebruiken in haar juridische strijd.

Lees ook: Boer in Spanje gebruikte Marokkaanse als werk- en seksslavin

Het verhaal van Kenza ging viraal op sociale media. Ze was in dienst als huishoudhulp bij een welgestelde familie nadat ze een aanbod van de echtgenoot van haar zus had geaccepteerd. Daarvoor leidde ze een normaal leven en ging ze, net als andere meisjes in haar buurt, naar school. Volgens Kenza’s getuigenis was de eerste maand "rustig", maar vanaf januari 2024 werd de situatie onhoudbaar. Ze vertelt dat ze dagelijks werd lastiggevallen, mishandeld en uitgehongerd. Artsen bevestigden oudere sporen van geweld en verwondingen door stokslagen. Ze beweert ook dat ze gedwongen werd om op de grond te slapen, slechts één maaltijd per dag kreeg en dagelijks werd beledigd.

Met de hulp van een taxichauffeur wist Kenza te ontsnappen. Ze werd naar de Koninklijke gendarmerie gebracht, waar ze aangifte deed tegen haar werkgever. "Ik eis mijn rechten... Ik voel me gebroken... Ze hebben me zo erg mishandeld...".

Lees ook: Marokkaanse slachtoffer van moderne slavernij in Frankrijk

In een video die op sociale media werd gedeeld, ontkent een nauwe vriendin van de werknemers echter categorisch de informatie die door de jonge vrouw werd verspreid. Zij stelt dat het echtpaar bij wie Kenza werkte onschuldig is en verklaarde dat de jonge vrouw altijd de optie had gehad om het huis te “ontvluchten” als ze was mishandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team