Zoeken

Marokkaanse projectontwikkelaars op black list

27 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

Marokkaanse notarissen gaan projectontwikkelaars die zich niet aan de regels houden, harder aanpakken. De nationale notarissenvereniging wil een zwarte lijst opstellen van ’ongewenste’ projectontwikkelaars om de contractuele veiligheid te verbeteren.

Op deze lijst komen de namen te staan van projectontwikkelaars die veroordeeld zijn voor het schenden van hun contractuele verplichtingen, zowel tegenover notarissen als klanten. Dit kan gaan om zaken als misbruik van vertrouwen. De zwarte lijst zal toegankelijk zijn voor alle leden van de notarissenvereniging.

Lees ook: Marokkaanse notarissen gaan oorsprong geld controleren

"Het verbeteren van het investeringsklimaat is een verantwoordelijkheid van iedereen", zegt Hicham Sabiry, voorzitter van de nationale notarissenvereniging. "Als nationale instelling moeten wij ook onze bijdrage leveren."

Sabiry benadrukt dat contractuele veiligheid alleen mogelijk is met eerlijke notarissen en projectontwikkelaars, en met de steun van transparante overheidsinstanties. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt uit het systeem gezet. Dit zal vooral gevolgen hebben voor projectontwikkelaars die bekend staan om het veroorzaken van problemen.

Lees ook: Grootschalige fraude bij Al Omrane: notaris vlucht met geld van klanten

De maatregel zal waarschijnlijk leiden tot spanningen tussen projectontwikkelaars en notarissen, omdat de eersten afhankelijk zijn van de laatsten voor vastgoedtransacties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team