Zoeken

Zes Marokkaanse onderzoekers behoren tot de wereldtop

22 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Zes Marokkaanse onderzoekers zijn opgenomen in de prestigieuze lijst van de beste wetenschappers ter wereld, volgens de ranglijst van Stanford University voor 2024.

De onderzoekers Mounir Ghogho, Asmae Berrada, Mohamed Balli, Said Ahzi, Amine Belhadi en Foued Saâdaoui, allen verbonden aan de Internationale Universiteit van Rabat (UIR), hebben een plek veroverd in deze ranglijst. “Deze erkenning in de ranglijst is een bewijs van de uitzonderlijke prestaties van onze experts, zowel gedurende hun hele carrière als voor hun wetenschappelijke publicaties in 2023”, aldus de UIR in een persbericht.

Lees ook: Marokkaanse universiteit tussen de wereldtoppers

De ranglijst van Stanford University is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties die zijn geïndexeerd in SCOPUS, de internationale leider op het gebied van indexering van wetenschappelijke publicaties. Daarnaast worden criteria zoals de kwaliteit van de publicaties, het aantal citaties en de impact van het onderzoek meegewogen. Het doel is om de wetenschappelijke bijdrage van onderzoekers op verschillende gebieden te evalueren.

“Het behoren tot de top 2% van de beste wetenschappers in deze ranglijst is een grote eer voor de UIR en getuigt van de kwaliteit van ons academisch onderzoek en onze toewijding aan excellentie”, aldus de verklaring. Deze erkenning is een grote eer voor de Internationale Universiteit van Rabat, zegt de voorzitter. "We zijn enorm trots op deze internationale erkenning, die de kwaliteit en impact van het onderzoek aan de UIR weerspiegelt en een eer is voor de Marokkaanse universiteit."

Lees ook: Marokkaanse onderzoekers revolutioneren woningisolatie

Hij voegt eraan toe dat deze onderscheiding "aantoont dat we in staat zijn om ons naar de top van het wereldwijde onderzoek te werken en significante bijdragen te leveren aan wetenschappelijke en technologische vooruitgang."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team