Zoeken

Marokkaanse parlementariër voor rechter vanwege verduistering

1 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

De rechtbank in Rabat heeft woensdag drie getuigen gehoord in de zaak van Mohamed Simou, parlementslid en burgemeester van Ksar El Kebir. Simou wordt, samen met twaalf andere verdachten, beschuldigd van verduistering van publiek geld en belangenverstrengeling.

De rechter van de kamer voor financiële misdaden van het Hof van Beroep in Rabat heeft een gemeenteraadslid opgeroepen om te getuigen over onregelmatigheden in aanbestedingen in de gemeente Ksar El Kebir, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Parlementariër uit Taounate verdacht van ernstige financiële misdaden

Naast Mohamed Simou worden in deze zaak nog twaalf andere personen vervolgd, waaronder twee gemeenteraadsleden, twee aannemers en ambtenaren van de gemeente. De beschuldigingen luiden verduistering van publiek geld, belangenverstrengeling en het aankopen van een perceel grond voor de gemeente van een gemeenteraadslid.

Lees ook: Marokkaanse parlementariër veroordeeld voor ontucht

In december werd Mohamed Simou op bevel van de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat gehoord door de regionale brigade van de gerechtelijke politie in Rabat. Vervolgens werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die beval om de bankrekeningen van de burgemeester op te sporen en te bevriezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team