Zoeken

Marokkaanse politica in Emiraten opgepakt en aan Marokko uitgeleverd

16 oktober 2024 - 20:30 - Marokko

©

Sara Khaddar, voormalig gemeenteraadslid van de wijk Saïss in Fez, is uitgeleverd aan Marokko. Khaddar, lid van de RNI-partij, was voortvluchtig en werd twee dagen geleden gearresteerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze was gevlucht naar Turkije via de luchthaven van Fez, vlak voordat een uitreisverbod tegen haar van kracht werd.

De uitlevering is het gevolg van een internationaal arrestatiebevel dat was uitgevaardigd door het Hof van Beroep in Fez. Khaddar wordt verdacht van betrokkenheid bij verduistering van overheidsgeld en afpersing, een zaak die draait om de burgemeester van Fez en zijn assistent. Haar naam werd genoemd door verschillende getuigen tijdens het onderzoek, waaronder voormalig parlementslid Abdelkader El Boussairi en diverse ondernemers.

Lees ook: Uitlevering Raja-voorzitter Mohamed Boudrika kan nog maanden duren

In deze zaak zijn al meerdere invloedrijke leden van de gemeenteraad van Fez, ambtenaren en ondernemers gearresteerd. Een van de bekendste verdachten is Abdelkader El Boussairi, voormalig parlementslid van de USFP-partij. De huidige burgemeester, Abdessalam Bekkali, eveneens lid van de RNI, is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team