Zoeken

Uitlevering Raja-voorzitter Mohamed Boudrika kan nog maanden duren

4 augustus 2024 - 13:00 - Sport

©

Mohamed Boudrika, de voormalige voorzitter van de Marokkaanse voetbalclub Raja Casablanca, zit nog steeds vast in Duitsland. Wanneer hij wordt uitgeleverd aan Marokko is nog onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie in Hamburg heeft aan de website Al-Yaoum24 bevestigd dat er nog geen uitleveringsverzoek van de Marokkaanse autoriteiten is ontvangen. Daardoor kan er nog geen datum worden genoemd voor de uitlevering. De procedure kan enige tijd in beslag nemen.

Lees ook: Duitsland levert Raja Casablanca-voorzitter uit aan Marokko

Boudrika, die wordt bijgestaan door een advocaat, maakt in Duitsland gebruik van zijn rechten, aldus het Duitse OM. Het OM wacht op het uitleveringsverzoek en de benodigde informatie van de Marokkaanse autoriteiten. Boudrika werd gearresteerd op het vliegveld van Hamburg, waar hij aankwam vanuit Dubai. Hij was internationaal gesignaleerd.

Volgens Al-Yaoum24 reisde Boudrika naar Duitsland om trainer Josef Zinnbauer over te halen zijn contract met Raja te verlengen. De oud-voorzitter verliet Marokko afgelopen januari, nadat hij het team had begeleid naar de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens zijn verblijf daar meldde hij een hartaanval te hebben gehad en een operatie te hebben ondergaan in Groot-Brittannië.

Lees ook: Vastgoedmagnaat in Casablanca verraden door ongedekte cheques

In recente verklaringen aan de pers zei Boudrika dat hij herstellende is en naar Marokko zal terugkeren zodra hij hersteld is. Vorig jaar werd hij door de rechtbank in Casablanca veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar en boetes van meer dan een miljard dirham. De leiding van Raja Casablanca heeft hem intussen vervangen door Adel Hala.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team