Zoeken

Marokkaanse radio-dj Momo cel in voor nep-overval

1 augustus 2024 - 15:30 - Marokko

©

De Marokkaanse radio-dj Mohamed Bousfiha, beter bekend als Momo, is in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf voor het ensceneren van een overval tijdens zijn radioshow. De rechtbank in Casablanca bevestigde maandag het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg.

Ook twee medeplichtigen zijn veroordeeld. Hoofdverdachte Amine S. kreeg vier maanden cel en Mustapha, die al drie maanden heeft uitgezeten, zag zijn straf bevestigd worden. Daarnaast moeten Amine en Mustapha samen een schadevergoeding van 25.000 dirham betalen aan Hit Radio, het radiostation waar Momo werkte.

Lees ook: Diefstal op Hit Radio echt of nep? Politie onderzoekt presentator Momo

Tijdens de zitting beschuldigde de aanklager Momo en zijn handlangers ervan een overval in scene te hebben gezet om deze live op de radio uit te zenden. Volgens de aanklager was Momo de hoofdverdachte en was de nep-overval van tevoren gepland. De ernst van het misdrijf werd nog vergroot door het grote aantal luisteraars tijdens de Ramadan en de negatieve gevolgen voor het vertrouwen in de politie.

Momo ontkende op de hoogte te zijn geweest van de plannen van zijn medeplichtigen en beweerde dat zijn programma’s alleen bedoeld waren voor entertainment.

Lees ook: Radiopresentator Momo betaalt hoge prijs voor grap

De zaak kwam aan het rollen in maart, toen een luisteraar tijdens de Momo Ramadan Show zogenaamd werd beroofd van zijn telefoon. Na de ’overval’ bood Momo hem een nieuwe telefoon aan. Later bleek dat het ’slachtoffer’ Mustapha heette en niet Marouane, zoals hij zich tijdens het telefoongesprek had gepresenteerd, en dat hij de animator kende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team