Zoeken

Marokkaanse trots: zes spelers schitteren in Europese en continentale finales

12 mei 2024 - 15:00 - Sport

©

Zes Marokkaanse voetballers schitteren op dit moment op de internationale podia. Ze hebben met hun clubs de finale bereikt van diverse continentale toernooien, waardoor ze Marokko trots maken.

Amine Adli en Brahim Diaz schitteren in Europa. Adli’s Bayer Leverkusen wist zich te plaatsen voor de finale van de Europa League na een 2-2 gelijkspel tegen AS Roma. De Duitse club neemt het op 22 mei op tegen Atalanta. Adli droeg bij aan dit succes met 9 doelpunten en 11 assists. Diaz’s Real Madrid won de halve finale van de Champions League nipt van Bayern München (2-1). De Spaans-Marokkaanse aanvaller speelde een belangrijke rol in het succes van Real Madrid met 10 doelpunten en 6 assists in 41 wedstrijden.

Lees ook: Walid Regragui verdedigt bekritiseerde spelers

Ook Ayoub El Kaabi en Youssef El Arabi boeken succes in Europa. El Kaabi leidde Olympiakos met een hattrick en een brace naar de finale van de Conference League. De Griekse club speelt op 25 mei tegen Aston Villa. El Kaabi scoorde in totaal 32 doelpunten dit seizoen, waarvan 15 in de Conference League en Europa League. El Arabi droeg ook bij aan het succes van Olympiakos.

Oussama Idrissi en Sofiane Rahimi schitteren in respectievelijk Noord- en Centraal-Amerika. Idrissi is een van de beste spelers in Mexico dit seizoen met 6 doelpunten en 14 assists. Zijn club Pachuca speelt op 2 juni de finale van de CONCACAF Champions League tegen Columbus Crew. Rahimi leidde Al Ain naar de finale van de Asian Champions League. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten neemt het op tegen Yokohama Marinos. De 27-jarige Marokkaanse aanvaller scoorde 20 doelpunten en gaf 16 assists in 37 wedstrijden.

Lees ook: Walid Regragui op zoek naar nieuwe spelers

In Afrika schittert Reda Slim. De voormalig FAR-speler leidde Al Ahly naar de finale van de CAF Champions League. De Egyptische club speelt op 28 mei tegen Espérance Sportive de Tunis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team