30 april 2021 - 19:00 - Economie
Marokko telt meer dan 26 miljoen mensen zonder bankrekening, één van de hoogste aantallen ter wereld, aldus een Britse studie over dit onderwerp.
Volgens gegevens van het Britse onderzoeksplatform Merchant Machine, staat Marokko op de eerste plaats van de wereldlijst met 26,19 miljoen mensen, of 71% van de bevolking zonder bank. Het koninkrijk wordt gevolgd door Vietnam met een bevolking zonder bank van 69%, gevolgd door Egypte met 67%.
Deze gegevens staan in schril contrast met de ambitie en visie die Bank Al-Maghrib sinds 2007 aan de dag legt en die gericht is op financiële inclusie door de toegang tot formele financiële diensten en het verantwoord en regelmatig gebruik ervan ten behoeve van alle segmenten van de bevolking te bevorderen.
Volgens gegevens van Finbold (Finance In Bold), waren 287 miljoen volwassenen, of 20% van de Chinese bevolking, in het eerste kwartaal van 2021 niet gebankierd. In de Verenigde Staten hebben 23,17 miljoen mensen geen bankrekening, dat is ongeveer 7% van de volwassen bevolking.
Volgens de Wereldbank is financiële inclusie "het vermogen van personen en bedrijven om tegen lagere kosten toegang te krijgen tot een reeks nuttige en responsieve financiële producten en diensten zoals transacties, betalingen, sparen, krediet en verzekeringen en dit van betrouwbare en verantwoordelijke verstrekkers".
Marokko bereidt zich voor op gewapend conflict met Algerije
Details bezoek Chinese president Xi Jinping aan Marokko
Marokkaanse SGMB-bank verkocht
Onderzoek naar video Marokkaanse kleuter
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Marokkaanse SGMB-bank verkocht
BIM opent megaplatform in Marrakech
Marokko exporteert auto’s naar ruim 70 landen
VS stuurt ondernemers naar Marokko om export te vergroten
Oorlog of niet, handel Marokko-Israël bloeit op
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet