Zoeken

Marokko: deadline aangifte buitenlandse bezittingen nadert

10 september 2024 - 09:40 - Economie

©

Marokkaanse belastingplichtigen hebben nog tot 31 december de tijd om hun liquide middelen in het buitenland aan te geven en hun fiscale situatie te regulariseren. Na deze datum kunnen forse boetes en strengere controles volgen.

De oproep tot regularisatie en aangifte van buitenlandse bezittingen komt van het Marokkaanse Bureau voor Valutazaken en de Belastingdienst (DGI), meldt L’Économiste. Hoewel de deadline snel nadert, hebben veel belastingplichtigen deze verplichtingen nog niet vervuld. Volgens een accountant hebben mensen vaak de neiging om tot het laatste moment te wachten, bijvoorbeeld om na de vakantie de benodigde documenten te verzamelen.

Lees ook: Marokkanen, geef jullie buitenlandse vermogen aan: de regels veranderen in 2024!

Het Bureau voor Valutazaken en de Belastingdienst verwachten dan ook een grote toestroom van aangiften in de laatste maanden, zelfs weken, van het jaar. Om deze processen te vergemakkelijken, maken beide instanties gebruik van geavanceerde technologische tools en hebben ze toegang tot mechanismen voor informatie-uitwisseling. Deze systemen stellen hen in staat om gegevens te vergelijken en geavanceerde algoritmen te gebruiken om eventuele onregelmatigheden op te sporen.

Lees ook: Dilemma Marokkaanse diaspora: eigendommen verkopen of fiscale uitwisseling accepteren

Na afloop van de amnestieperiode zullen gerichte en strenge controles worden uitgevoerd, ondersteund door een uitgebreide informatie-infrastructuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team