Zoeken

Marokkanen nog later met pensioen?

2 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

Tijdens een recente zitting in het Marokkaans parlement hebben oppositieleden hun bezorgdheid geuit over de pensioenplannen van de regering. Ze vroegen de regering naar de beoogde maatregelen om het pensioenstelsel te hervormen, in het bijzonder de discussie rond het verhogen van de pensioenleeftijd tot 65 jaar.

De oppositieleden waarschuwden voor mogelijke gevolgen van dergelijke wijzigingen, die de rechten van meer dan 500.000 ambtenaren die aangesloten zijn bij het pensioenfonds, zouden kunnen aantasten. Er heerst ook onvrede over het gebrek aan dialoog met de vakbonden over deze kwestie.

Lees ook: Marokko verhoogt pensioenleeftijd

In reactie op de vraagstelling verklaarde Younes El Sekouri, de minister van Economische Integratie, Kleine en Middelgrote Ondernemingen, Werkgelegenheid en Competenties, dat er geen plannen zijn om de pensioenleeftijd te verhogen. Hij benadrukte dat dergelijke voorstellen niet besproken zijn met de vakbonden in het kader van de sociale dialoog.

Lees ook: Einde pensioen voor Marokkaanse parlementsleden

El Sekouri verduidelijkte verder dat het regeringsbeleid erop gericht is om de verworven rechten van werknemers te behouden en dat er bijzondere aandacht is voor de pensioenkwestie. De regering streeft naar een levensvatbare oplossing voor de problemen binnen het pensioenstelsel, om zodoende de toekomstige stabiliteit van het systeem te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team