8 december 2016 - 22:35 - Marokko
Cijfers die doen nadenken. Bijna de helft van het voedsel dat door Marokkanen wordt gekocht eindigt in de vuilbak.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onderzoek gedaan naar de verspilling van voedsel in het Middellandse Zeegebied. Daaruit blijkt dat 45% van de voedselaankopen van Marokkanen worden weggegooid.
Een op vijf respondenten stelt te veel voedsel te verspillen. Een kwart gelooft dat zijn verspilling redelijk is en iets meer dan 3% denkt nooit eten te verspillen.
Voedselverspilling kent een hoogtepunt tijdens de maand Ramadan in Marokko maar ook in andere Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd. Moslims die vasten hebben ogen groter dan hun maag. Een groot deel van de gerechten die tijdens de Ramadan worden bereid belandt in de vuilbak.
Marokkanen zijn volgens het onderzoek grote verbruikers van brood, maar ook dit voedingsmiddel wordt vaak weggegooid, evenals gebak en gedroogde vruchten. Het slecht beheer van de koudeketen in het land heeft ook veel verspilling van vlees, groenten, vis en zuivelproducten tot gevolg.
Iran wil banden met Marokko herstellen
Marokkaans automerk NamX wil Amerika veroveren
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Marokkaans automerk NamX wil Amerika veroveren
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Grote brand verwoest textielfabriek in Tanger (video)