21 februari 2022 - 19:00 - Economie
Marokko zou tegen 2023 zo’n 13 miljoen toeristen kunnen bereiken, het aantal van vóór de coronacrisis. Dat voorspelt een ambtenaar die verantwoordelijk is voor de toerismesector.
Sinds de heropening van het Marokkaanse luchtruim zijn er weer volop toeristen in het land. Volgens een betrouwbare bron in de toeristische sector, zal het vluchtaanbod van de groepen Transavia (40%), Ryanair (50%) en easyJet (40%), tegen juni aanstaande, het aanbod van voor de crisis moeten overtreffen en zal het aantal stoelen met ongeveer 50% toenemen in vergelijking met 2019, meldt Médias24.
Lees ook: Heropening luchtruim Marokko: "Telefoon stopt niet"
"Vanaf volgende zomer zal de piek van aankomsten bereikt worden, maar het is nog belangrijker dat we tegen eind 2022 een jaarlijkse capaciteit zullen hebben die gelijk is aan anderhalve maal die van voor de crisis".
Bovendien probeert Adel El Fakir, directeur van het Marokkaans Verkeersbureau ONMT, onder meer de Franse en de Engelse markt te heroveren, om het Marokkaanse luchtnetwerk tegen de volgende winter met nieuwe regelmatige routes te verrijken.
Lees ook: Transavia: boekingen naar Marokko gaan door het dak
Volgens dezelfde bron is het meer dan waarschijnlijk dat 2023 het jaar zal worden waarin de cijfers van 2019 zullen worden ingehaald. Marokko zou vanaf eind 2023 opnieuw 13 miljoen toeristen moeten ontvangen, het cijfer van vóór de coronacrisis.
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden