Zoeken

Marokko toont eerste Apache AH-64E helikopter

26 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

Marokko zal tijdens de Marrakech Air Show 2024, die plaatsvindt van 30 oktober tot 2 november, zijn eerste Apache AH-64E Guardian helikopter presenteren. Dit is de nieuwste versie van de beroemde Amerikaanse gevechtshelikopter.

De helikopter is onderdeel van een bestelling van 24 Apache’s die Marokko in 2020 bij Boeing plaatste. De levering van de eerste helikopter is gepland voor eind september of begin oktober 2024, met de rest van de bestelling die geleidelijk wordt geleverd tot medio 2026. De basis in Khouribga wordt momenteel voorbereid op de komst van de Apache-eskadrons, die eind 2024 of begin 2025 operationeel moeten zijn.

Lees ook: Marokkaans leger uitgerust met beste gevechtshelikopters ter wereld

"De aanschaf van deze geavanceerde helikopters is een belangrijke strategische troef voor Marokko en versterkt onze defensie-capaciteiten voor de komende jaren", aldus Christina Upah, vice-president van Apache-programma’s en site director bij Boeing Mesa.

De Apache AH-64E is ontworpen voor multifunctionele missies en biedt verbeterde mogelijkheden. De helikopter is uitgerust met de nieuwste communicatie-, navigatie-, sensor- en wapensystemen, waaronder lasergestuurde Hellfire-raketten voor het vernietigen van tanks en een 30 mm-kanon dat 600 schoten per minuut kan afvuren. Het is een van de krachtigste gevechtshelikopters ter wereld.

Lees ook: Marokkaans leger verwacht levering geavanceerde helikopters

De Apache beschikt ook over geavanceerde navigatie-, doelbepaling- en volgsystemen die dag en nacht en in alle weersomstandigheden kunnen werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team