29 maart 2024 - 20:00 - Marokko
In Marokko is een hartverwarmende Ramadan-traditie in volle gang: het "Al Karni"-initiatief. Jonge Marokkanen, influencers, artiesten en prominente figuren bundelen hun krachten om families in nood te helpen en hun schulden af te lossen.
Het is dit jaar de derde editie van Al Karni, wat "het schuldenboekje bij de kruidenier" betekent. Het doel is simpel: de schulden van arme of behoeftige families bij kleine winkels en supermarkten te vereffenen. "We zijn begonnen op sociale media en kregen al snel veel steun van influencers, artiesten en andere bekende figuren. Daardoor konden we drie belangrijke doelen bereiken: meer weldoeners en vrijwilligers betrekken, families in nood helpen en de druk van de schuldenlast op kleine handelaars verlichten," legt Chaimaa Smdani, een van de initiatiefnemers, uit aan Anadolu Agency.
Lees ook: Armoede: 3,2 miljoen Marokkanen getroffen
Abdelkarim Al Ghazi, een Marokkaanse winkelier, is erg enthousiast over Al Karni. "Het is een prachtig initiatief, vooral omdat er oude schulden worden betaald die de debiteur zelf niet kon terugbetalen," zegt hij. "De solidariteit is enorm. Allah zal deze weldoeners belonen. Weet je hoeveel mensen met een laag inkomen hun schulden niet kunnen aflossen? Dat vrijwilligers dit nu doen, toont de ware solidariteitswaarden van de Marokkaanse bevolking."
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Komt miljardair Elon Musk naar Marokko?
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"
Komt miljardair Elon Musk naar Marokko?
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Informele sector in Marokko groeit, overheidsbeleid faalt