Zoeken

Marokko: 80% van de bevolking op sociale media

6 juni 2024 - 14:00 - Marokko

©

Facebook, Instagram en Whatsapp blijven de populairste sociale media in Marokko. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Barometer van Sociale Media. 80% van de Marokkanen gebruikt nu sociale media, een stijging van 7% in de afgelopen vijf jaar.

Whatsapp is de onbetwiste leider met 76% van de gebruikers, gevolgd door Facebook (65%) en Instagram (40%). TikTok (19%) en Telegram (10%) winnen langzaam aan populariteit, terwijl Snapchat (8%) en LinkedIn (6%) minder populair worden.

Lees ook: Bijna 2000 gebieden in Marokko zonder internet

De Barometer toont ook enkele demografische trends. Jongeren (18-34 jaar) gebruiken sociale media vaker dan ouderen (55+). Stedelingen zijn actiever op sociale media dan plattelandsbewoners, en mensen met een hoger opleidingsniveau en inkomen gebruiken sociale media vaker dan mensen met een lager opleidingsniveau en inkomen.

Opvallend is dat Twitter, ondanks een toename van 2%, nog steeds niet erg populair is in Marokko. Slechts 4% van de Marokkanen gebruikt het platform.

Lees ook: YouTube leider van sociale media in Marokko

De Barometer van Sociale Media is een jaarlijkse studie die wordt uitgevoerd door Sunergia, een Marokkaans marketing- en onderzoeksbureau. De studie peilt naar het gebruik van sociale media door Marokkaanse internetters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team