Zoeken

Marokko bouwt "gamingstad"

22 augustus 2024 - 13:50 - Economie

©

Marokko heeft ambitieuze plannen om een belangrijke speler te worden in de gaming-industrie. Het ministerie van Jeugd en Cultuur is bezig met haalbaarheidsstudies voor de bouw van een heuse ’gamingstad’ in de hoofdstad Rabat. Dit project maakt deel uit van een nationale strategie om Marokko tegen 2030 te positioneren als het Afrikaanse centrum voor gaming.

De gamingstad zal een cluster van nationale en internationale bedrijven en startups huisvesten die actief zijn in de gaming-industrie. Het complex wordt ontworpen om alle benodigde infrastructuur, faciliteiten en diensten te bieden voor een bloeiend lokaal gaming-ecosysteem.

Lees ook: Marokko: gamen levert 840 miljoen dirham per jaar op

De Marokkaanse overheid wil ook het aanbod van gaming in de toeristische sector vergroten. Er wordt gewerkt aan een programma om 100 gamingprojecten te ontwikkelen, met persoonlijke begeleiding en subsidies tot 400.000 dirham per project. Dit programma moet innovatie stimuleren en de ontwikkeling van creatieve concepten in de toeristische sector bevorderen.

De toekomstige gamingstad in Rabat wordt gezien als een pilotproject met groot potentieel. Het moet een voorbeeld worden voor andere steden in Marokko en niet alleen hoogwaardige banen creëren, maar ook een broedplaats zijn voor culturele en sociale creativiteit in de hoofdstad.

De haalbaarheidsstudies zullen onder andere een marktanalyse omvatten om de lokale en internationale vraag te bepalen, trends en toekomstige vooruitzichten te identificeren, en de huidige aanbieders en concurrentie in kaart te brengen. Ook wordt het potentiële economische en culturele effect van het project onderzocht, inclusief de verwachte werkgelegenheid, exportgroei en verbetering van de kwaliteit van de nationale creatieve productie.

Lees ook: 3 miljard dirham omzet: gamemarkt in Marokko explodeert

Daarnaast worden de behoeften en verwachtingen van potentiële belanghebbenden in kaart gebracht op het gebied van infrastructuur, faciliteiten, diensten en ondersteuning. Dit moet leiden tot een aantrekkelijk aanbod dat perfect aansluit op de vraag. Ook de strategische positionering van het project, het ontwerp, de fasering van de uitvoering en het economische en operationele model worden in de studies meegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team