Zoeken

Marokko dol op Algerijnse dadels

24 juni 2024 - 21:20 - Marokko

©

Marokko blijft dadels importeren uit Algerije, ondanks waarschuwingen over de mogelijke aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen in deze producten.

Volgens het platform East-Fruit komt 90% van de Marokkaanse dadelinvoer uit Algerije, Egypte, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Qua exportvolumes naar Marokko staan de Verenigde Arabische Emiraten op de eerste plaats, gevolgd door Egypte dat tussen oktober 2023 en maart dit jaar, 33.000 ton dadels naar de Marokkaanse markt exporteerde.

Lees ook: Giftige Algerijnse dadels op Marokkaanse markt?

Ondanks de spanningen met Algerije, is Marokko blijven importeren uit het buurland. In februari, vlak voor de Ramadan van dit jaar, werd op sociale media opgeroepen om Algerijnse dadels te boycotten vanwege geruchten over besmetting met kankerverwekkende stoffen.

Het Marokkaanse Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) benadrukte toen dat de informatie over de kwaliteit van Algerijnse dadels onjuist was en verzekerde dat alle fruit en groenten die door Marokko worden geïmporteerd, streng worden gecontroleerd.

Lees ook: Marokkaanse import van dadels explodeert

Marokko is na India de tweede grootste importeur van dadels ter wereld, aldus East Fruit. Tussen oktober 2023 en maart 2024 importeerde het koninkrijk 103.000 ton dadels, wat ongeveer gelijk is aan de import van het voorgaande seizoen en meer dan het gemiddelde van de import in de drie seizoenen vóór 2022-2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team